网站公告
点击问题反馈。微信登陆的用户请及时在个人中心设置登陆密码,并且牢记自己的用户名。
头像上传问题点击此处

小雨同学今年1月份因为英语说得好而得了一张外教给的贴画,于是学习英语的热情高涨!
当妈的我为了能帮孩子多要点贴画,多要点老师的关注,赶紧致信外教Joanna老师,汇报小雨的表现。
我的英语就是中式英语,希望不要误导大家。我信的内容也没什么特别,无非就是感谢老师,希望多要贴画,再问几个问题,简单告诉老师我在家给孩子看英文动画。我的信基本没有必要去读,只是如果您看老师回信时,对我的去信感兴趣的话,可以看看而已。

重点是附件的是老师给咱的回信——人家英文地道,另外,道出了她教学的感受(小小班最难教),还有就是给了一些教学建议(包括关注孩子说英语的表现,及时奖励她激发她的学习热情;英文字母从何学起;在屋子里贴一些单词和画,或者制作闪卡),最后是她们班在教的内容。希望老师的回信(附件内容)对大家有所帮助和启发。

我个人看了这封信非常意外的是,这一个外教教全幼儿园的孩子大约200个孩子,她居然记得住我们家孩子是谁,之前是什么状态,最近是什么状态!我太吃惊了!另外就是她说的对孩子的关注和及时鼓励。她认为这比我教在家她还重要!虽然有抹杀我的努力之不快,但是人家老师的言语中透着那么尊重俺家孩子,令俺感动万分!

当然,咱不能因为外教是个外国人就顶礼膜拜,而且她的教学理念和安排的教学内容我也不是百分百认同,贴在这里仅仅是供爸妈们参考一下的。希望大家批判的继承哈。

为了让大家容易理解,我解释一下特殊的名词,我是Nancy,我女儿小雨的英文名字是Monica,她在幼儿园DSISI班也就是小小班。外教叫Joanna.

Dear Joanna
How are you!
I am Monica's mother. My name is Nancy. Monica is a girl in Dsisi class.
Thank you very much for teaching Monica so many rhymes、words and songs!I can see Monica's progress obviously. I think it's a great achievement of you and all of Monica's teachers.
I used to say thank you in my mind every time I found her progress, because writing in English is a bit hard for me. But this time I expect to give you my feedback directly.
7th Jan,
You give Monica a sticker

. That was her first sticker for English! Everybody knows that she was very excited and proud of that! Because since that, She pretend be an English teacher, Give us English lessons very loudly, and many many times! She even tries to play the CD player to let it say some thing in English! Your encouragement helped Monica feel more self-confidently and more interested in English! I think this is the best education!
I had put that sticker in her autograph album, because we are all proud of that! Your stickers not only encourage Monica, but also give me strength to keep teaching her English!
Thank you Joanna! Thank you very much!
We are doing in home are to show her English cartoons, and sometimes active in English. I hope English cartoons can help her to learn the sense and intuition of English. When we play games in English, I always be surprised——she can understand so many!
Monica still doesn’t know the alphabet, but she likes play with sounds. For example, After she learn a new word “bucket”, she said that the word is not ducket, is not pucket, is not “tucket”. It’s bucket! She was very happy when she played this game. But I am not sure what should I do at that case. Help her to make more “wrong words” like “mucket”” nucket”? Should I show her alphabet? Or only let her remember the right words? What would you do at this
case?
Anyway, I appreciate your efforts very much! Monica has learned a lot from you! Hope Monica can get her second sticker very soon!
Best Regards!

Nacy

2444_001.pdf

261.65 KB, 下载次数: 631

6408 查看 37 收藏帖子 (2)

说说我的看法高级模式